ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖωμός κρέατος από κόκαλαΖωμός κρέατος από κόκαλα
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: περίπου 1½ λίτρο

Διαδικασία

  1. Για το ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το κοτόπουλο ή τα μέρη του πουλερικού που επιλέξαμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με το πράσο, τα καρότα, τα κρεμμύδια ολόκληρα και ξεφλουδισμένα, στα οποία έχουμε καρφώσει τα 3 - 4 γαρίφαλα, το σέλινο με τα φύλλα του, το μαϊντανό, τη δάφνη, το θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, το κρασί και τα 2 λίτρα νερό.
  2. Τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά, για 30 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο διάστημα βγαίνει αφρός, και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλη 1 ώρα.
  3. Σουρώνουμε το ζωμό και τον χρησιμοποιούμε.

Μυστικά

Ζωμό φτιάχνουμε επίσης από κόκαλα, πλατάρια (φτερούγες) και λαιμό.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών