![Το νέο γιουβέτσι (με μαριναρισμένο και σιγοψημένο αρνί γάλακτος, μυρωδικά, μπαχαρικά και κασέρι)](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/to-ne-o-gioyve-tsi-me-marinarisme-no-kai-sigopsime-no-arni-ga-laktos-myrodika-mpacharika-kai-kase-ri_gastronomos-420x560.jpg?v=1713977941)
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Μερίδες: περίπου 1½ λίτροΔιαδικασία
- Για το ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το κοτόπουλο ή τα μέρη του πουλερικού που επιλέξαμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με το πράσο, τα καρότα, τα κρεμμύδια ολόκληρα και ξεφλουδισμένα, στα οποία έχουμε καρφώσει τα 3 - 4 γαρίφαλα, το σέλινο με τα φύλλα του, το μαϊντανό, τη δάφνη, το θυμάρι, πιπέρι, αλάτι, το κρασί και τα 2 λίτρα νερό.
- Τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά, για 30 λεπτά, ξαφρίζοντας για όσο διάστημα βγαίνει αφρός, και μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλη 1 ώρα.
- Σουρώνουμε το ζωμό και τον χρησιμοποιούμε.
Μυστικά
Ζωμό φτιάχνουμε επίσης από κόκαλα, πλατάρια (φτερούγες) και λαιμό.