Δροσερό, ελαφρύ συνοδευτικό για ψητά κρεατικά και ψάρια.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια μ’ ένα κουταλάκι και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα, τα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  2. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι το κατίκι με το ροκφόρ (αν το χρησιμοποιήσουμε), το ελαιόλαδο, το ξίδι και ελάχιστο αλάτι. Περιχύνουμε με την πηχτή αυτή σάλτσα τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών