σπανακόρυζο), χρησιμοποιούμε τα φύλλα τους για ντολμάδες ή τα ζεματίζουμε και φτιάχνουμε με αυτά σαλάτες, όπως αυτή που ακολουθεί.
Τα λάπαθα λέγονται και αγριοσέσκουλα. Στην όψη μοιάζουν με σέσκουλα, μόνο που τα λάπαθα έχουν πιο στενά φύλλα. Φυτολογικά, τα περισσότερα είδη (πάνω από 25 είδη) λάπαθων θεωρούνται αγριόχορτα. Στην αγορά θα βρούμε ως επί το πλείστον καλλιεργημένα. Έχουν γεύση ξινή και γλυκιά. Τα κάνουμε σούπες και χορτόπιτες, λαπατόρυζο (όπως το![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)