ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με πρασινάδες και λεμονάτη σάλτσα φέταςΣαλάτα με πρασινάδες και λεμονάτη σάλτσα φέτας Τα λάπαθα λέγονται και αγριοσέσκουλα. Στην όψη μοιάζουν με σέσκουλα, μόνο που τα λάπαθα έχουν πιο στενά φύλλα. Φυτολογικά, τα περισσότερα είδη (πάνω από 25 είδη) λάπαθων θεωρούνται αγριόχορτα. Στην αγορά θα βρούμε ως επί το πλείστον καλλιεργημένα. Έχουν γεύση ξινή και γλυκιά. Τα κάνουμε σούπες και χορτόπιτες, λαπατόρυζο (όπως το σπανακόρυζο), χρησιμοποιούμε τα φύλλα τους για ντολμάδες ή τα ζεματίζουμε και φτιάχνουμε με αυτά σαλάτες, όπως αυτή που ακολουθεί.

15' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 21'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με λάπατα, παντζαρόφυλλα και ελιές, βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα λάπατα.
  2. Βράζουμε για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό, τα στραγγίζουμε και τα βουτάμε αμέσως σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, για να διατηρήσουν το χρώμα τους και να μείνουν τραγανά.
  3. Τα στραγγίζουμε καλά, τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα παντζαρόφυλλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και τις ελιές.
  4. Ανακατεύουμε, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών