ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακόρυζο με τραγανά τσιπς δυόσμουΣπανακόρυζο με τραγανά τσιπς δυόσμου

(Πιάτα από το Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)

30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοκκινιστό σπανακόρυζο με μανιτάρια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) για 4-5 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το ξύσμα και τον χυμό με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να φτιάξουμε μια λεία σάλτσα.
  6. Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά με μεγάλη οξύτητα και άρωμα εσπεριδοειδών. Κρασιά με κάποια «φυτικότητα» που δεν έχουν περάσει από βαρέλι: Μαλαγουζιά, Sauvignon blanc, Viognier, Bιδιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών