ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, χωρίς ζάχαρηΜάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη

Ψωμί σίκαλης, υψηλής διατροφικής αξίας πρωτεΐνες από το γάλα και τα αυγά, και πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πολυφαινόλες λαχανικά σε έναν γρήγορο και υγιεινό συνδυασμό με μόλις 120 Kcal/τεμάχιο.

20' προετοιμασία
25' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Κομμάτια: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μάφιν αλμυρά ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε 6 ειδικές χάρτινες θήκες για μάφιν σε μια φόρμα για μάφιν 6 θέσεων.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά που επιλέξαμε, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο.
  5. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στο μπολ με το ψωμί και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι το ψωμί να μουσκέψει καλά και να απορροφήσει όλο το αυγό. Προσθέτουμε το μείγμα από τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  7. Μοιράζουμε το όλον στις θήκες για μάφιν και από πάνω συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγών-γάλακτος.
  8. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί το αυγό και να ροδίσει απαλά η επιφάνεια των μάφιν. Τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT