ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan μαφιν με λεμόνι και μύρτιλαVegan μάφιν με λεμόνι και μύρτιλα
15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα ταψάκι για μάφιν, σε κάθε θέση, από μία χάρτινη θήκη (καραμελόχαρτο) για μάφιν.
  3. Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης σε έναν πολυκόφτη και αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπούς ή τη σοκολάτα και αλέθουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στον πολυκόφτη μας, μοιράζουμε τα υλικά σε δύο δόσεις και τα ενώνουμε στο τέλος σε μπολ.
  5. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μάφιν, γεμίζοντάς τες σχεδόν μέχρι πάνω.
  7. Αν θέλουμε, σκορπίζουμε στην επιφάνεια κάθε μάφιν λίγες νιφάδες βρώμης.
  8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε ένα μάφιν και αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμα.
  9. Αφήνουμε, τα μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών