15'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα vegan μάφιν με λεμόνι και μύρτιλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε και αλευρώνουμε 8 θήκες για μάφιν.
- Χτυπάμε με σύρμα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε το φυτικό γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη αμυγδάλου, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά, να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα (αν τα βάλουμε) και τέλος τα μύρτιλα και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες για τα μάφιν και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν χρειάζονται άλλο ψήσιμο. Αφήνουμε τα μαφιν να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.