ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣVegan cupcakes σοκολάτας, χωρίς μίξερVegan cupcakes σοκολάτας, χωρίς μίξερ
15' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα vegan μάφιν με λεμόνι και μύρτιλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε και αλευρώνουμε 8 θήκες για μάφιν.
  2. Χτυπάμε με σύρμα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
  3. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη αμυγδάλου, την ινδική καρύδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά, να αναμειχθούν.
  5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα (αν τα βάλουμε) και τέλος τα μύρτιλα και ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες για τα μάφιν και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  7. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν χρειάζονται άλλο ψήσιμο. Αφήνουμε τα μαφιν να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μύρτιλο

Άρθρα και Συνταγές με Φυτικά γάλατα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών