25'
προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα βλίτα με λαδολέμονο φέτας ξεκινάμε καθαρίζοντας τα βλίτα και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια, χωρίς να πετάξουμε τα κοτσάνια. Τα πλένουμε πολύ καλά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα κοτσάνια και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
- Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Βάζουμε τα βλίτα σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο φέτας και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.