«Στην Κρήτη έχουμε χόρτα πολλά, και ιδιαίτερα τον χειμώνα. Επειδή είναι σε αφθονία, τα κάνουμε πίτες, τα μαγειρεύουμε με χοχλιούς, με μοσχάρι, με κατσικάκι, με τα πάντα. Τα τσιγαριαστά είναι το γρήγορο φαγητό μας, που το ετοιμάζουμε όταν δεν έχουμε προλάβει να μαγειρέψουμε», εξηγεί για τη συνταγή που μας έδωσε ο σεφ Ζήνωνας Χριστοφίδης.

30' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα βλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον μάραθο για περίπου 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα.
  4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα βλίτα και το κρίταμο.
  5. Σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά, μέχρι να αχνιστούν, αλλά να μη λιώσουν.
  6. Τα θέλουμε τραγανά.
  7. Ρίχνουμε το λεμόνι, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  8. Σερβίρουμε σε πιάτο κι από πάνω σπάμε τη μυζήθρα.
  9. Θρυμματίζουμε τον ξινόχοντρο και τον σκορπίζουμε στο φαγητό.

Άρθρα και Συνταγές με Βλίτα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών