30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3 - 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, αλατοπίπερο και το μισό λάδι.
  4. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν οι πατάτες.
  5. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα και τα αλμυρίκια για 4-5 λεπτά (καλό είναι να μην παραμαλακώσουν).
  6. Τα σουρώνουμε.
  7. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  8. Αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Βάζουμε τα αυγά από πάνω και τα κόβουμε στη μέση, ώστε να χυθεί ο κρόκος τους στη σαλάτα.
  10. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, περιχύνουμε με λεμόνι και σερβίρουμε.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Βλίτα

Συνταγές με Πατάτες

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών