30'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για την ομελέτα με βλίτα και φέτα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να παραβράσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για περίπου 1 - 2 λεπτά, ίσα να λαδωθούν.
- Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ, μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα βλίτα με το λάδι τους, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο (αν βάλουμε), τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω σκορπίζουμε το κασέρι.
- Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να ψηθεί και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα).
- Τη σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και τηγανητές πατάτες.
Στο ποτήρι: Ανοίξτε γρήγορα-γρήγορα μια παγωμένη μπίρα lager ή μια δροσερή ρετσίνα.