30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να παραβράσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα βλίτα για περίπου 1 - 2 λεπτά, ίσα να λαδωθούν.
  4. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ, μέχρι να ανακατευτούν και να αφρατέψουν.
  7. Προσθέτουμε τα βλίτα με το λάδι τους, τη λιαστή ντομάτα, το δυόσμο (αν βάλουμε), τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  8. Ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω σκορπίζουμε το κασέρι.
  10. Ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να ψηθεί και από κάτω (ελέγχουμε ανασηκώνοντάς τη με μια σπάτουλα).
  11. Τη σερβίρουμε με ζεστό ψωμί και τηγανητές πατάτες.

Στο ποτήρι: Ανοίξτε γρήγορα-γρήγορα μια παγωμένη μπίρα lager ή μια δροσερή ρετσίνα.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Βλίτα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών