ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρουλοσαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια και ψητά καρύδιαΜαρουλοσαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια και ψητά καρύδιαΣε ένα πασχαλινό τραπέζι που στρώθηκε στο κατάστρωμα ενός βαπορέτου που έπλεε στον Βόσπορο με φόντο την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη της κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος, άντρες και γυναίκες, κατέφθασαν με αμέτρητες πιατέλες, σαλτσιέρες και δίσκους, φορτωμένα με ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η εορταστική πολίτικη κουζίνα. Μαζί, κατέφθασε η μαρουλοσαλάτα την έφερε η Πολίτισσα Λωξάνδρα Μαής με τη μητέρα της Ελένη.

Όλοι φτιάχνουμε μαρουλοσαλάτα, τη σαλάτα-σύμβολο της άνοιξης και το απόλυτο συνοδευτικό του λαμπριάτικου αρνιού. Σαν τους Πολίτες, πάντως, δεν τη φτιάχνουμε.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μαρουλοσαλάτα κομματιάζουμε με το χέρι τα φύλλα του μαρουλιού και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
  3. Σε μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Στολίζουμε με τα ραπανάκια και την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT