![Ψωμί σίκαλης με αβοκάντο, ντομάτα και ροδάκινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/psomi-sikalis-me-avokanto-ntomata-kai-rodakino_gastronomos-420x560.jpg?v=1716793827)
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Για την σάλτσα
Διαδικασία
Για την σάλτσα
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, υδαρής κρέμα.
Για την σαλάτα
- Για την μαρουλοσαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια και ψητά καρύδια ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το αβοκάντο και τη μισή ποσότητα σάλτσας.
- Προσθέτουμε το δυόσμο, το βασιλικό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Απλώνουμε το μαρούλι σε μια σαλατιέρα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα ντοματίνια και το αβοκάντο, σκορπίζουμε τα καρύδια και σερβίρουμε μαρουλοσαλάτα με αβοκάντο, ντοματίνια και ψητά καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.