ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡωσική σαλάταΡωσική σαλάταΣε ένα πασχαλινό τραπέζι που στρώθηκε στο κατάστρωμα ενός βαπορέτου που έπλεε στον Βόσπορο με φόντο την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη της κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος, άντρες και γυναίκες, κατέφθασαν με αμέτρητες πιατέλες, σαλτσιέρες και δίσκους, φορτωμένα με ό,τι καλύτερο έχει να αναδείξει η εορταστική πολίτικη κουζίνα. Μαζί, κατέφθασε η ρώσικη σαλάτα την έφτιαξε η κ. Μαριάννα Μουσταφά, αγαπητό μέλος της κοινότητας η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο τραπέζι.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 8 ως μεζές

Για τη μαγιονέζα

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ρώσικη σαλάτα για τη μαγιονέζα όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ τη μουστάρδα με τους κρόκους αυγού για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Αργά, αλλά σε σταθερή ροή προσθέτουμε το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και η μαγιονέζα να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, τον αρακά και νερό τόσο που να τα καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  7. Προσθέτουμε την κάππαρη, το αγγουράκι και όση από τη μαγιονέζα θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  8. Την υπόλοιπη μαγιονέζα (αν μείνει) τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών