15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 8 ως μεζές
Για τη μαγιονέζα
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την ρώσικη σαλάτα για τη μαγιονέζα όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε με το μίξερ τη μουστάρδα με τους κρόκους αυγού για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αργά, αλλά σε σταθερή ροή προσθέτουμε το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και η μαγιονέζα να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε αλάτι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, τον αρακά και νερό τόσο που να τα καλύπτει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
- Προσθέτουμε την κάππαρη, το αγγουράκι και όση από τη μαγιονέζα θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
- Την υπόλοιπη μαγιονέζα (αν μείνει) τη διατηρούμε στο ψυγείο.