15'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σος
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με σιτάρι και ξίδι ροδιού, στραγγίζουμε το σιτάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό.
- Το βράζουμε για 1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να σκάει. Λίγα λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε.
- Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.