Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, μας έφτιαξε αυτό το γιαχνί σε μια υπαίθρια κουζίνα δίπλα στο ποτάμι, για το πασχαλινό τραπέζι που στήσαμε στο Δέλτα του Έβρου.
15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις ανοιξιάτικες ρίζες γιαχνί σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες, τις ρέβες, τα καρότα και το κρεμμύδι.
- Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να γυαλίσουν, αλλά να μη ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και 350 ml νερό.
- Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά, αλλά να μη διαλύονται.
- Αδειάζουμε σε πιατέλα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και, αν θέλουμε, στολίζουμε με τα παντζαρόφυλλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.