30' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C. Απλώνουμε τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο ταψί, τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε 500 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά. Ρίχνουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Καβουρδίζουμε το σουσάμι για 2-3 λεπτά. Το ρίχνουμε αμέσως στον πολυκόφτη μαζί με 1 κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Στο ποτήρι μας Σαββατιανό, φίλοι μου! Σαββατιανό!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών