30'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ανοιξιάτικο τουρλού με σουσάμι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C.
- Απλώνουμε τα ντοματίνια σε ένα μεγάλο ταψί, τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά, να λαδωθούν καλά και να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε 500 ml ζεστό νερό και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Καβουρδίζουμε το σουσάμι για 2-3 λεπτά.
- Το ρίχνουμε αμέσως στον πολυκόφτη μαζί με 1 κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο ποτήρι μας Σαββατιανό, φίλοι μου!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.