ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες με πραλίνα και χουρμάδεςΜπάρες με πραλίνα και χουρμάδες
5' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 300 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αλμυρές μπάρες με διάφορους σπόρους, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, σε ένα μπολ, το αλεύρι με το νερό και το αλάτι. Θα δημιουργηθεί ένα μείγμα που θα μοιάζει με λάσπη.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  4. Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας στη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε πάνω της το μείγμα ώστε να είναι πολύ λεπτό. Για να απλώνεται καλύτερα, χρησιμοποιούμε τη ράχη ενός κουταλιού που έχουμε βουτήξει σε νερό.
  5. Χαράζουμε το μείγμα με ένα αιχμηρό μαχαίρι σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.
  6. Βάζουμε τη λαμαρίνα στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
  7. Όταν τις βγάλουμε, κόβουμε, τις αλμυρές μπάρες με διάφορους σπόρους, εκεί που έχουμε χαράξει.

Μυστικά

Για να διατηρηθούν οι μπάρες τραγανές για περισσότερο καιρό, τις τυλίγουμε με μεμβράνη όταν κρυώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 15.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών