ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικαΣουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα
5' προετοιμασία
15' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τη μαρινάδα

Για την κρούστα σουσαμιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουβλάκια κοτόπουλου με ασιατικά αρώματα και κρούστα σουσαμιού, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας τα σουβλάκια κοτόπουλου.

Μαρινάδα

  1. Ανακατεύουμε σε σκεύος που να χωράει τα καλαμάκια μας σε μία στρώση, όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα σουβλάκια και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
  2. Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει άνετα τα σουβλάκια, τα αραδιάζουμε εκεί και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα σουσαμιών.
  5. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Τα ψήνουμε για 12-16 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν απαλά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Ελέγχουμε αν έχουν γίνει και στο εσωτερικό. Δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζέ σημείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών