Άναψε το γκριλ, βάλε τις μπίρες να παγώνουν, φτιάξε και μια ωραία σαλάτα. Έχουμε souvlaki party…

10' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 22 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το λάδι, το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι ή το θρούμπι, την πάπρικα και το σκόρδο.
  2. Βάζουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη (εκτός ψυγείου) να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.
  3. Ιδανικά, το μαρινάρουμε γύρω στις 2-3 ώρες, όμως σε αυτήν την περίπτωση θα βάλουμε το μπολ στο ψυγείο.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ .
  5. Στραγγίζουμε ελαφρώς τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε σε σουβλάκια.
  6. Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για περίπου 12-15 λεπτά, γυρνώντάς τα από όλες τις πλευρές.
  7. Ελέγχουμε αν έγιναν, κόβοντας ένα κομμάτι: πρέπει να μην είναι ροζ στο εσωτερικό του.
  8. Αν είναι, ψήνουμε για λίγο ακόμη.
  9. Τα βγάζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  10. Συνοδεύουμε με ζεστές αραβικές πίτες και γιαούρτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών