10'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 52'
Υλικά
Τεμάχια: 4-6Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το λάδι, το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι ή το θρούμπι, την πάπρικα και το σκόρδο.
- Βάζουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη (εκτός ψυγείου) να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Ιδανικά, το μαρινάρουμε γύρω στις 2-3 ώρες, όμως σε αυτήν την περίπτωση θα βάλουμε το μπολ στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ .
- Στραγγίζουμε ελαφρώς τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε σε σουβλάκια.
- Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για περίπου 12-15 λεπτά, γυρνώντάς τα από όλες τις πλευρές.
- Ελέγχουμε αν έγιναν, κόβοντας ένα κομμάτι: πρέπει να μην είναι ροζ στο εσωτερικό του.
- Αν είναι, ψήνουμε για λίγο ακόμη.
- Τα βγάζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με ζεστές αραβικές πίτες και γιαούρτι.