
40'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Καθαρίζουμε, πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια σχετικά ομοιόμορφα, αλλιώς με το ψήσιμο άλλα θα καούν και άλλα θα μείνουν μισοψημένα.
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό, για να ξεπικρίσουν.
- Τις μπάμιες τις καθαρίζουμε κυκλικά στην κορφούλα τους χωρίς να την κόψουμε, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με το ξίδι και τις αφήνουμε για λίγο στον ήλιο ή τις περνάμε για λίγο από το τηγάνι, για να μη «σαλιώσουν».
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε όλα μαζί τα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια και μπάμιες).
- Ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
- Τα ψήνουμε γύρω στη 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
- Νερό δεν χρειάζεται να βάλουμε, αφού όλα τα λαχανικά θα βγάλουν τα υγρά τους.
- Αν ωστόσο δούμε ότι παραστεγνώνουν, προτού γίνουν, ρίχνουμε 100 ml νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Στο ποτήρι μας: Ενα Ασύρτικο, μια Σαντορίνη, ένα Sauvignon blanc, μια Μαντινεία.