![Καλαμαράκια: 21 κλασικές συνταγές που μας αρέσουν](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2021/08/kalamarakia-myrodata-gastronomos-420x560.jpg?v=1669249083)
30'
προετοιμασία
13' ψήσιμο
Σύνολο: 43'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπαρμπούνια στον φούρνο με κουκουνάρια και μαϊντανό, αρχικά, αλατοπιπερώνουμε τα μπαρμπούνια.
- Στη συνέχεια, λιώνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό και το μισό λάδι.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί.
- Αραδιάζουμε τα μπαρμπούνια σε μία στρώση και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
- Ψήνουμε στους 200°C για 12-13 λεπτά.
Μυστικά
Ιδανικό συνοδευτικό τους, μια σαλάτα με βραστά χόρτα και πατάτες τηγανητές.
Τα λευκά που μας αρέσουν: Ασύρτικα, χαρμάνια, Σαββατιανά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.