15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε ελαφρώς τα μπαρμπούνια (δεν χρειάζεται να τα αλευρώσουμε), μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα μεταφέρουμε (προσεκτικά για να μη διαλυθούν) σε ένα σκεύος με καπάκι και κρατάμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη δάφνη και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 - 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα να καβουρδιστεί ελαφρώς και στη συνέχεια το ξίδι και τη ζάχαρη μαζί με αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Περιχύνουμε τα τηγανισμένα ψάρια, έτσι ώστε η σάλτσα να τα σκεπάζει.
- Τρώγονται κρύα. Διατηρούνται περίπου 4 ημέρες, εντός ψυγείου.
Στο ποτήρι μας μια Ρετσίνα ή μια δυναμική Σαντορίνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.