20'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 2 μερίδες ή 4 ως μεζέςΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπαρμπούνια στο τηγάνι με κρασί, αρχικά βάζουμε τα μπαρμπούνια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Αν έχουμε χρόνο, τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να νοστιμίσουν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπαρμπούνια για 4-5 λεπτά.
- Τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα (προσεκτικά, για να μη διαλυθούν) και τηγανίζουμε για άλλα 4 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κρασί με το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύσμα και 50 ml ζεστό νερό.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα μπαρμπούνια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να σωθούν τα υγρά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση του Γαστρονόμου με τίτλο «Kαλοκαιρινές μαγειρικές με ψάρια»