ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιλάφι με κάστανα, σταφίδες, καρότα και κοκκάριαΠιλάφι με κάστανα, σταφίδες, καρότα και κοκκάρια
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πιλάφι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C.
  2. Σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το ρούμι από τις σταφίδες.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και την κανέλα και σοτάρουμε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τον ζωμό κότας και αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  4. Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα που να χωράει ακριβώς μέσα στην κατσαρόλα, κάνουμε μια μικρή τρύπα (στο μέγεθος μικρού κέρματος) στο κέντρο.
  5. Σκεπάζουμε προσεκτικά την επιφάνεια του φαγητού με τη λαδόκολλα (την ακουμπάμε δηλαδή πάνω στο υγρό) και κλείνουμε την κατσαρόλα καλά και με αλουμινόχαρτο, και με το καπάκι της.
  6. Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε το ρύζι μέσα σε αυτό το ερμητικά κλειστό «σύστημα» για 25 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 30 λεπτά, ώστε να συνεχίσει να ψήνεται. Έτσι πετυχαίνουμε το τέλειο σπυρωτό πιλάφι!
  7. Ανοίγουμε το σκεύος, προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  8. Μεταφέρουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Διατηρούμε το ρύζι ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT