ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα σταφύλι με τζίντζερ και λεμόνιΜαρμελάδα σταφύλι με τζίντζερ και λεμόνι
1 ώρα προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Βάρος: για περίπου 2½ κιλά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα σουλτανίνα-μήλο, αρχικά βάζουμε τη ζάχαρη σε ευρύχωρη, ρηχή κατσαρόλα μαζί με το νερό, ανακατεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  2. Στο μεταξύ, πλένουμε το σταφύλι.
  3. Στη συνέχεια, τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού, για να βγουν λεπτά κουρελάκια.
  4. Όταν δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τη σουλτανίνα.
  5. Όταν κοχλάσει πάλι προσθέτουμε τα μήλα και τα μπαχαρικά.
  6. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει ξανά το σιρόπι.
  7. Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κουκουνάρια και το λεμόνι.
  8. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει 2 - 3 βράσεις και την αποσύρουμε.
  9. Γεμίζουμε αποστειρωμένα, καυτά βαζάκια και τα κλείνουμε καλά.
  10. Τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών