1 ώρα
προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Βάρος: για περίπου 2½ κιλάΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα σουλτανίνα-μήλο, αρχικά βάζουμε τη ζάχαρη σε ευρύχωρη, ρηχή κατσαρόλα μαζί με το νερό, ανακατεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Στο μεταξύ, πλένουμε το σταφύλι.
- Στη συνέχεια, τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού, για να βγουν λεπτά κουρελάκια.
- Όταν δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε τη σουλτανίνα.
- Όταν κοχλάσει πάλι προσθέτουμε τα μήλα και τα μπαχαρικά.
- Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει ξανά το σιρόπι.
- Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κουκουνάρια και το λεμόνι.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει 2 - 3 βράσεις και την αποσύρουμε.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα, καυτά βαζάκια και τα κλείνουμε καλά.
- Τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 4.