10' προετοιμασία
30' βράσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 40'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μαρμελάδα σταφύλι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σταφύλια με τη ζάχαρη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
  2. Ρίχνουμε το όλον σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το λεμόνι, το τζίντζερ και 100 ml νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα *.
  3. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρνάμε ανάποδα. Φυλάσσουμε σε σκοτεινό μέρος για δύο μήνες ή περισσότερο στο ψυγείο.

Μυστικά

* Βάζουμε ένα άσπρο πιατάκι στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις η μαρμελάδα αρχίσει να δένει (το σιρόπι θα είναι πυκνό και τα φρούτα μελωμένα), βγάζουμε το πιάτο από το ψυγείο και ρίχνουμε 1 κουταλιά από τη μαρμελάδα. Φυσάμε να κρυώσει γρήγορα και τραβάμε μια γραμμή με ένα κουτάλι. Αν ο «δρόμος» που σχηματίζεται μένει ανοιχτός και δεν κλείνει αμέσως, σημαίνει ότι η μαρμελάδα έχει δέσει, αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο και ξαναδοκιμάζουμε μετά από λίγο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών