ραντίτσιο στη συνταγή, για να δώσει μια πικρούτσικη γεύση και ένταση σε μια πεντανόστιμη αλλά ελαφρώς υπόγλυκη σαλάτα. Αν δεν μας αρέσει, απλώς το παραλείπουμε.
Ο σεφ προτείνει την προσθήκη ψητού
30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλο, κουκουνάρι και ξερά σύκα, αν επιλέξουμε να βάλουμε και ραντίτσιο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε το ραντίτσιο σε μία στρώση, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να «μαυρίσει» λίγο στην επιφάνεια.
Για την σάλτσα
- Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα και 2 κουτ. σούπας νερό και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για την σαλάτα
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο, το μήλο, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι και αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το ραντίτσιο (αν βάλουμε) και τα σύκα.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και στολίζουμε με τις φέτες προσούτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.