ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με μανταρίνι, σπανάκι και αμύγδαλοΣαλάτα με μανταρίνι, σπανάκι και αμύγδαλο Ο σεφ προτείνει την προσθήκη ψητού ραντίτσιο στη συνταγή, για να δώσει μια πικρούτσικη γεύση και ένταση σε μια πεντανόστιμη αλλά ελαφρώς υπόγλυκη σαλάτα. Αν δεν μας αρέσει, απλώς το παραλείπουμε.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλο, κουκουνάρι και ξερά σύκα, αν επιλέξουμε να βάλουμε και ραντίτσιο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  2. Απλώνουμε το ραντίτσιο σε μία στρώση, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να «μαυρίσει» λίγο στην επιφάνεια.

Για την σάλτσα

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα και 2 κουτ. σούπας νερό και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για την σαλάτα

  1. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το λάχανο με το καρότο, το μήλο, τον μαϊντανό, το κουκουνάρι και αλατοπίπερο.
  2. Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το ραντίτσιο (αν βάλουμε) και τα σύκα.
  3. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και στολίζουμε με τις φέτες προσούτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά σύκα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών