ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦορμαέλα «σαγανάκι» με ψητά κυδώνια και πευκόμελοΦορμαέλα «σαγανάκι» με ψητά κυδώνια και πευκόμελο
15' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες, ως μεζές

Για το πανάρισμα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το λαδοτύρι σαγανάκι με σάλτσα ξερών σύκων, ξεκινάμε βάζοντας σε μικρή κατσαρόλα τα δύο κρασιά, το πράσινο πιπέρι και το μέλι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ξαφρίζοντας αν χρειαστεί.
  2. Ρίχνουμε τα ξερά σύκα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο 1/3 και να δέσει ελαφρώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τυρί

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το πανάρισμα, μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε κρύο νερό, σε ένα δεύτερο το αλεύρι και σε ένα τρίτο τη σκόνη του παναρίσματος.
  2. Σε τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδοτύρι, το βρέχουμε στο νερό, το αλευρώνουμε, το τινάζουμε, το βουτάμε ξανά γρήγορα στο νερό και το περνάμε από το μείγμα παναρίσματος.
  4. Βάζουμε αμέσως στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι κάθε πλευρά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
  5. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε το σαγανάκι με τη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών