Υλικά
Μερίδες: 6-8
Για την σαλάτα
Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
Σαλάτα
- Για να φτιάξουμε τη μαρουλοσαλάτα με ραντίτσιο, ψητό κυδώνι και ρόδια αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα έξι, χωρίς να αφαιρέσουμε τα σπόρια.
- Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, περιχύνουμε με τη Μαυροδάφνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Βγάζουμε τα κυδώνια από το ταψί, αφαιρούμε τους σπόρους και τις σκληρές ίνες από το κέντρο τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σουρώνουμε το σιρόπι του ταψιού και κρατάμε κατά μέρος 2 κουτ. σούπας για το ντρέσινγκ.
Ντρέσινγκ
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με το σιρόπι από το ψήσιμο των κυδωνιών που αφήσαμε στην άκρη.
Σερβίρισμα
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ρόδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακετεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα σαλάτας και τις φέτες κυδωνιού και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Σερβίρουμε τη γιορτινή σαλάτα αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.