ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με ψητά ροδάκινα, αμύγδαλα, μυζήθρα και μέλιΣαλάτα με ψητά ροδάκινα, αμύγδαλα, μυζήθρα και μέλι
20' προετοιμασία
55' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για να φτιάξουμε τη μαρουλοσαλάτα με ραντίτσιο, ψητό κυδώνι και ρόδια αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα έξι, χωρίς να αφαιρέσουμε τα σπόρια.
  3. Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, περιχύνουμε με τη Μαυροδάφνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  4. Τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  6. Βγάζουμε τα κυδώνια από το ταψί, αφαιρούμε τους σπόρους και τις σκληρές ίνες από το κέντρο τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  7. Σουρώνουμε το σιρόπι του ταψιού και κρατάμε κατά μέρος 2 κουτ. σούπας για το ντρέσινγκ.

Ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με το σιρόπι από το ψήσιμο των κυδωνιών που αφήσαμε στην άκρη.

Σερβίρισμα

  1. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ρόδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακετεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τα φύλλα σαλάτας και τις φέτες κυδωνιού και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
  3. Σερβίρουμε τη γιορτινή σαλάτα αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών