ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυδώνια ψητά με κονιάκ και κανέλαΚυδώνια ψητά με κονιάκ και κανέλα, το ανατολίτικο επιδόρπιο
1 ώρα προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Βάρος: 1.500 γρ

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το καθένα σε οχτώ κομμάτια.
  2. Αφαιρούμε το σκληρό μέρος με τα κουκούτσια και το πετάμε.
  3. Κόβουμε τώρα κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες και την καθεμία σε λεπτά μπαστουνάκια.
  4. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι.
  5. Προσθέτουμε το κλωνάρι αρμπαρόριζας, τη βανιλίνη και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το σιρόπι να δέσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε αμέσως το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
  7. Τα φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT