1 ώρα
προετοιμασία
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Βάρος: 1.500 γρΔιαδικασία
- Πλένουμε τα κυδώνια, τα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το καθένα σε οχτώ κομμάτια.
- Αφαιρούμε το σκληρό μέρος με τα κουκούτσια και το πετάμε.
- Κόβουμε τώρα κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες και την καθεμία σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι.
- Προσθέτουμε το κλωνάρι αρμπαρόριζας, τη βανιλίνη και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το σιρόπι να δέσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε αμέσως το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
- Τα φυλάμε σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.