ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγριογούρουνο στη γάστρα με κόκκινο κρασί και κεδροκούκουτσαΑγριογούρουνο στη γάστρα με κόκκινο κρασί και κεδροκούκουτσα
15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αγριογούρουνο με ξερά δαμάσκηνα και κυδώνια πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία. Το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε πού και πού.
  2. Πριν εξατμιστούν εντελώς τα υγρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Όταν δεν υπάρχουν πια υγρά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει.
  4. Ρίχνουμε τα αρώματα και λίγο αλάτι μαζί με βραστό νερό (ίσα ίσα να καλύπτει το κρέας).
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα κυδώνια και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. σε κομμάτια και μετά από λίγο και τα δαμάσκηνα.
  7. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
  8. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, χωρίς περιττά υγρά, διαλύουμε το μέλι με λίγο καυτό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  9. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Αφήνουμε το αγριογούρουνο με τα κυδώνια και τα δαμάσκηνα να ξεκουραστεί για μισή ώρα και σερβίρουμε.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Αγριογούρουνο

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών