ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό κυδωνάτο με κρασίΧοιρινό κυδωνάτο με κρασί βήμα βήμα απο τον Χριστόφορο Πέσκια
10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ψητό χοιρινό με κρέμα από δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και τζίντζερ, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Απλώνουμε το κρέας στην επιφάνεια εργασίας και το πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και από τις δύο πλευρές.
  3. Σε έναν πολυκόφτη πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα. Αλείφουμε με την κρέμα την επάνω επιφάνεια του χοιρινού και το τυλίγουμε σε ρολό. Το χαράσουμε ελαφρά χιαστί, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το δένουμε σε πυκνά διαστήματα με σπάγκο μαγειρικής.
  4. Το βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με 1 φλιτζ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να ροδίσει και να γίνει. Για να είμαστε απολύτως σίγουροι για το ψήσιμο, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο ψησίματος που θα βυθίσουμε στο ψαχνό: πρέπει να δείξει 68°-70°C.
  5. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
  6. Αφαιρούμε τον σπάγκο, κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με ψητά λαχανικά, πατάτες φούρνου ή ένα αφράτο πιλάφι με ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών