ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό με πράσα και δαμάσκηναΧοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα
10' προετοιμασία
2 ώρες και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Τσιπς φασκόμηλου

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το χοιρινό με πράσα, ξερά δαμάσκηνα και τραγανά τσιπς φασκόμηλου αλατίζουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού.
  2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει, άδεια, σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινού, για 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα με μια πιρούνα και ρίχνουμε τα πράσα.
  5. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Ρίχνουμε αμέσως το κρέας ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το κρέας για 2 ώρες, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  7. Εάν στη διάρκεια του μαγειρέματος τελειώσουν τα υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό.
  8. Περίπου 20 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα ξερά δαμάσκηνα.
  9. Στη φάση αυτή, εάν το φαγητό έχει πολλά υγρά, το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά χωρίς καπάκι, ώσπου να εξατμιστούν.
  10. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, νοστιμίζουμε κατά βούληση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ξίδι.

Τσιπς φασκόμηλου

  1. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τα φυλλαράκια φασκόμηλου. Θα αρχίσουν να τσιτσιρίζουν έντονα.
  2. Όταν το τσιτσίρισμα σταματήσει (σε περίπου 1 λεπτό), τα τσιπς είναι έτοιμα.
  3. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με τα τσιπς φασκόμηλου την τελευταία στιγμή για να μην πανιάσουν.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών