ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό καρέ σε άλμη, με πικάντικη μαρμελάδα φρούτωνΧοιρινό καρέ σε άλμη, με πικάντικη μαρμελάδα φρούτων

 

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το χοιρινό.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε τα πράσα, τις σελινόριζες, τα δαμάσκηνα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό μαζί με 150 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT