ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣSpring rollsSpring rolls
1 ώρα προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Τεμάχια: 20-22

Για τη σάλτσα ροδιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα spring rolls με αγριογούρουνο και γλυκόξινη σάλτσα ροδιού, ξεκινάμε σοτάροντας σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα στο 1 φλιτζάνι λάδι τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερό) σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε τη μαραθόριζα και το καρότο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα λάχανα. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το κρέας σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
  4. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα σε ψιλό σουρωτήρι, για να στραγγίξει από τα υγρά του και να κρυώσει εντελώς.

Σάλτσα

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μειωθούν στο μισό και η σάλτσα να δέσει ελαφρώς. Αν τη θέλουμε ακόμη πιο δεμένη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρύο νερό, και βράζουμε για 1-2 λεπτά επιπλέον.

Spring rolls

  1. Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα spring rolls σε επίπεδη επιφάνεια και μοιράζουμε στο καθένα από 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση.
  2. Τυλίγουμε το καθένα σε ρολό, διπλώνοντας προς τα μέσα τα πλαϊνά για να σφραγίσουμε τη γέμιση.
  3. Ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε βαθύ σκεύος, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει και τηγανίζουμε τα ρολά σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Μυστικά

Τα μυστικά του αγριογούρουνου  1. Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς, το αγριογούρουνο έχει πιο λεπτή μυρωδιά και γεύση από το εξημερωμένο χοιρινό. Το κρέας του συμπεριφέρεται σαν «ευγενές κυνήγι», λέει χαρακτηριστικά ο σεφ. 2. Αγαπά τα απλά μαριναρίσματα, ακριβώς γιατί η νοστιμιά και η μυρωδιά του δεν είναι τόσο βαριές ώστε να χρειάζεται να ελαφρύνουν. 3. Του ταιριάζουν τα «ξυλώδη» μυρωδικά, όπως το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο και το θυμάρι. Επίσης, τα πιο δυναμικά μπαχαρικά, όπως το μπαχάρι, το κεδροκούκουτσο και η κανέλα. 4. Ένα μεγάλο μπούτι μπορεί να φτάσει και τα 4 ή 5 κιλά, χωρίς οστό. Ανάλογα με τις μερίδες κάθε συνταγής, επιλέγουμε και κομμάτι: για πολλούς συνδαιτυμόνες το μπούτι και το μπροστινό (σπάλα) είναι ό,τι πρέπει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Αγριογούρουνο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών