ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανοσαλάτα με ρόδια, καρύδια και μπέικονΛαχανοσαλάτα με ρόδια, καρύδια και μπέικον
40' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Για τη σάλτσα φρούτων

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την λαχανοσαλάτα με αγριογούρουνο και σάλτσα με κόκκινα φρούτα, ξεκινάμε αλείφοντας ένα αντικολλητικό σκεύος, κατά προτίμηση σχαροτήγανο, με λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει καλά.
  2. Ψήνουμε εκεί τις φέτες αγριογούρουνου για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά (κόβουμε ένα κομμάτι στη μέση για να δούμε αν είναι έτοιμο). Προσοχή να μη στεγνώσει το κρέας.
  3. Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τα λάχανα, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι, τη μαραθόριζα, τα κάστανα και τα μυρώνια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σάλτσα

  1. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τα κόκκινα φρούτα και αδειάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε τη σαλάτα σε φαρδύ μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Λίγο πριν το σερβίρισμα τακτοποιούμε πάνω στη σάλτσα τις φέτες αγριογούρουνου και σερβρίρουμε.

Μυστικά

Φρέσκα κόκκινα φρούτα βρίσκουμε σε καλά μανάβικα και deli. Κατεψυγμένα βρίσκουμε στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ και σε ρωσικά παντοπωλεία (τα ξεπαγώνουμε εγκαίρως μέσα σε ψιλό σουρωτήρι, για να αποβάλουν τα υγρά τους). Σε ορισμένα deli και σε καταστήματα με πρώτες ύλες βρίσκουμε και πούλπα αυτών των φρούτων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Αγριογούρουνο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών