30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λαχανοσαλάτα με ρόδια, καρύδια και μπέικον, βάζουμε να κάψει ένα τηγάνι, σκέτο, και καβουρδίζουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
  2. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας, το αφήνουμε να κρυώσει και το χοντροθρυμματίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λάχανα, αλατίζουμε και τα τρίβουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, τη μαγιονέζα, το ξίδι, τον χυμό, το κάρι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σε σαλατιέρα βαθιά ρίχνουμε τα λάχανα και τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
  6. Ανακατεύουμε και σκορπίζουμε από πάνω το τραγανό μπέικον, τα ρόδια και τα καρύδια.

Μυστικά

Όταν καβουρδίζουμε μπέικον έχουμε κατά νου ότι πρέπει να το αποσύρουμε αμέσως μόλις ροδίσει, πριν ξεροψηθεί στο τηγάνι. Θα γίνει τραγανό μόλις στεγνώσει από το λίπος του, αφού κρυώσει λίγο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών