40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες με φασολάκια, αυγά και μπέικον, αρχικά ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει καλά.
- Βάζουμε τις φέτες μπέικον και τις ξεροτηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο (αν το βάλουμε).
- Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
- Θρυμματίζουμε με το χέρι τις τραγανές φέτες του μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα σκορπίζουμε στη σαλάτα.
- Σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι.
- Κλείνουμε το βαζάκι και το ανακινούμε έντονα, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.