ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατατοσαλάτα με αγκινάρες και σπαράγγιαΠατατοσαλάτα με αγκινάρες και σπαράγγια
40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατάτες με φασολάκια, αυγά και μπέικον, αρχικά ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει καλά.
  2. Βάζουμε τις φέτες μπέικον και τις ξεροτηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  3. Τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
  4. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα.
  5. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο (αν το βάλουμε).
  6. Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
  7. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Θρυμματίζουμε με το χέρι τις τραγανές φέτες του μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα σκορπίζουμε στη σαλάτα.
  9. Σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι.
  10. Κλείνουμε το βαζάκι και το ανακινούμε έντονα, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  11. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT