ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτρούντελ μήλουΣτρούντελ μήλου
30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το στρούντελ με κατσικίσιο τυρί, χουρμάδες και μπέικον προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C
  2. Τοποθετείτε τα δύο φύλλα λαδόκολλας στον πάγκο της κουζίνας ή σε μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια, το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, με τη μακριά πλευρά τους μπροστά σας.
  3. Πάνω στις λαδόκολλες, απλώνετε το ένα φύλλο κρούστας, με τον ίδιο τρόπο (δηλαδή με τη μακριά πλευρά προς εσάς), το αλείφετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
  4. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, απλώνοντας και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, ενώ φροντίζετε να αφήσετε κατά μέρος λίγο σουσάμι για το τέλος.
  5. Στο τελευταίο φύλλο που στρώσατε, απλώνετε το κομματιασμένο τυρί, τους χουρμάδες, το μπέικον, το φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ακόμη σουσάμι.
  6. Φροντίζετε η γέμιση να αφήνει 5 εκατοστά περιθώριο από κάθε πλευρά του φύλλου.
  7. Τυλίγετε προσεκτικά το στρούντελ, με τη βοήθεια της λαδόκολλας: ανασηκώνετε τα φύλλα κρούστας από τη μακριά πλευρά και σκεπάζετε τη γέμιση.
  8. Φέρνετε προς τα μέσα τις κοντές πλευρές των φύλλων και αρχίζετε να τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό, σπρώχνοντας απαλά με τις λαδόκολλες.
  9. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι και μεταφέρετε εκεί το τυλιγμένο στρούντελ (πετάτε τις λαδόκολλες) με την ένωση των φύλλων προς τα κάτω.
  10. Αλείφετε και το στρούντελ με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι.
  11. Το ψήνετε για 15 – 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το φύλλο.
  12. Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με πράσινη σαλάτα εποχής.

Μυστικά

Το στρούντελ αυτό είναι μια ωραία πρόταση για μπουφέ και κοκτέιλ, ενώ αποτελεί ένα ιδιαίτερο πρώτο πιάτο, σε ένα πιο επίσημο τραπέζι.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών