10'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'
Υλικά
Κομμάτια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μαστιχωτά cookies με βρώμη, μέλι και χουρμάδες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ελαφρώς μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αυγό, το μέλι και την κανέλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βρώμη και τους χουρμάδες (ή τα δαμάσκηνα), τα αδειάζουμε στο μείγμα του μίξερ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή με το χέρι.
- Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και τις αραδιάζουμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα κούκις για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς (μπορούμε να ψήσουμε και τις δύο λαμαρίνες ταυτοχρόνως, σε διαφορετικά ράφια, αλλά στα μισά του ψησίματος θα τους αλλάξουμε θέση).
- Μόλις βγάλουμε τα cookies από το φούρνο, θα πρέπει να είναι ακόμη μαλακά στην αφή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα, πριν τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 2 ημέρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.