ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣCookies σοκολάτας με καρύδια και μέλιCookies σοκολάτας με καρύδια και μέλι
10' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μαστιχωτά cookies με βρώμη, μέλι και χουρμάδες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
  2. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ελαφρώς μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αυγό, το μέλι και την κανέλα.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βρώμη και τους χουρμάδες (ή τα δαμάσκηνα), τα αδειάζουμε στο μείγμα του μίξερ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή με το χέρι.
  5. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και τις αραδιάζουμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε τα κούκις για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς (μπορούμε να ψήσουμε και τις δύο λαμαρίνες ταυτοχρόνως, σε διαφορετικά ράφια, αλλά στα μισά του ψησίματος θα τους αλλάξουμε θέση).
  7. Μόλις βγάλουμε τα cookies από το φούρνο, θα πρέπει να είναι ακόμη μαλακά στην αφή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πάνω στη λαμαρίνα, πριν τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
  8. Τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για 2 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών