ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαλβάς σιμιγδαλένιοςΧαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και ξερά βερίκοκα
15' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Κομμάτια: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα «χαλβαδάκια» με χουρμάδες και καρδάμωμο χτυπάμε στον πολυκόφτη το ταχίνι με τους χουρμάδες και το καρδάμωμο μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια πυκνή πάστα.
  2. Κάθε τόσο σταματάμε τη λειτουργία της συσκευής και με ελαστική σπάτουλα στρώνουμε το μείγμα προς τα μαχαίρια, γιατί θα κολλάει αρχικά στα τοιχώματα.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό, με πάχος περίπου 2 εκ.
  4. Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και σκορπίζουμε στο φύλλο τα φιστίκια ομοιόμορφα.
  5. Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με το φύλλο στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξει καλά.
  6. Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές με Χουρμάδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών