15'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Κομμάτια: 8-10Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα «χαλβαδάκια» με χουρμάδες και καρδάμωμο χτυπάμε στον πολυκόφτη το ταχίνι με τους χουρμάδες και το καρδάμωμο μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια πυκνή πάστα.
- Κάθε τόσο σταματάμε τη λειτουργία της συσκευής και με ελαστική σπάτουλα στρώνουμε το μείγμα προς τα μαχαίρια, γιατί θα κολλάει αρχικά στα τοιχώματα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και με τον πλάστη το ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό, με πάχος περίπου 2 εκ.
- Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα και σκορπίζουμε στο φύλλο τα φιστίκια ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με το φύλλο στο ψυγείο και αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξει καλά.
- Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.