ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγκινάρες α λα πολίτα με πέστο μυρωδικώνΑγκινάρες α λα πολίτα με πέστο μυρωδικών
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αγκινάρες αυγολεμονάτες με αρακά και μπέικον αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το μπέικον για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον αρακά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε ίσα που να καλύψει τα υλικά.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε.
  8. Ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  9. Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας.
  10. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αραιή μαρέγκα.
  11. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι μέχρι να αφρατέψουν.
  12. Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαρέγκα και ενσωματώνουμε απαλά.
  13. Με μια κουτάλα ρίχνουμε στο μπολ δόσεις από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  14. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε μέχρι το αυγολέμονο να απλωθεί καλά.

Λευκά: Μαλαγουζιά, Ροδίτη, χαρμάνια με Μοσχάτο και Ασύρτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Μπέικον

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών