ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγριογούρουνο ραγού με σάλτσα κόκκινων φρούτωνΑγριογούρουνο ραγού με σάλτσα κόκκινων φρούτων
30' προετοιμασία
5 ώρες ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπούτι αγριογούρουνου γεμιστό με πλιγούρι, κάστανα και ρόδι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C.
  2. Απλώνουμε το ανοιγμένο κρέας σε ένα διπλό κομμάτι λαδόκολλας, αρκετά μεγάλο για να τυλίξει καλά το ρολό. Αλείφουμε το κρέας με λάδι και τρίβουμε με αλατοπίπερο.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα κάστανα, το ρόδι, τα δαμάσκηνα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και αλατοπίπερο και το απλώνουμε στο κέντρο, αφήνοντας κενό στις άκρες.
  4. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε σε πυκνά διαστήματα με σπάγκο μαγειρικής. Στερεώνουμε τα κλωνάρια μυρωδικών κάτω από τους σπάγκους. Τυλίγουμε το ρολό με τη διπλή λαδόκολλα και στρίβουμε τις άκρες του χαρτιού σαν καραμέλα, για να μην ανοίξει.
  5. Βάζουμε το ρολό σε ταψί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε για περίπου 4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει.
  6. Ανεβάζουμε τη γωτιά στους 280° C, βγάζουμε τις λαδόκολλες και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να ροδίσει το κρέας.
  7. Σερβίρουμε το μπούτι αγριογούρουνου γεμιστό με πλιγούρι, κομμένο σε φέτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Αγριογούρουνο

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών