ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚάστανα στιφάδο με δαμάσκηναΚάστανα στιφάδο με δαμάσκηνα
1' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 56'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κάστανα στιφάδο με κυδώνια και μανιτάρια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κυδώνια για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε και αυτά για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα κάστανα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε την τριφτή ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη δάφνη και 1.500 ml νερό και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε να πάρουν όλα μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, ανακατεύοντας τακτικά.
  7. Αν σωθεί αρκετό νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμη, καυτό – το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό, με δεμένη σάλτσα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Σερβίρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με κλαδάκια από μυρώνια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών