30'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 4-5 κουταλιές από το μετρημένο λάδι τα κάστανα, σε σχετικά δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν κατά τόπους.
- Προσθέτουμε τα καρότα, σοτάρουμε για 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη δάφνη και όλα τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε 500 ml καυτό νερό και, όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε τα κάστανα και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Τέλος ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, το μέλι και το ξίδι και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή μέχρι να μελώσει ωραία η σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο καυτό νερό.