20' προετοιμασία
4 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με αλατοπίπερο. Περνάμε κάθε φέτα κρέατος από το αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε τις φέτες μοσχαριού, σε δόσεις, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να σχηματίσουν ομοιόμορφη κρούστα. Όσες ετοιμάζουμε τις αφήνουμε σε μια πιατέλα στην άκρη. Τις ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα σε στρώσεις και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη σελινόριζα. Αφού ζεσταθούν μαζί τα υλικά για 2-3 λεπτά (δεν θα μπορούμε να τα ανακατέψουμε εύκολα), σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, και χαµηλώνουµε στο ελάχιστο τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 4 ώρες, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να µαλακώσει το κρέας. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λαχανικά τουρσί.
  3. Στο ποτήρι μας ιδανικά το ίδιο κρασί που θα χρησιμοποιήσουμε και στο μαγείρεμα. Π.χ., ένα ωραίο Αγιωργίτικο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών