30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σαλάτα
- Για την σαλάτα του Καίσαρα σε γιορτινή εκδοχή ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους στους 180°C.
- Απλώνουμε τους κύβους κολοκύθας σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κάστανα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τα φύλλα μυρωδικών.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα κάστανα, το τυρί, το ρόδι, το αλλαντικό και τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
Σάλτσα
- Προχωράμε στην σάλτσα και χτυπάμε στον πολυκόφτη τους κρόκους, τις αντζούγιες, τη μουστάρδα και το ξίδι μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
- Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία της συσκευής, προσθέτουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη και πυκνόρρευστη σάλτσα, σαν μαγιονέζα.
- Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό, το τυρί και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.