ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα ή ρόκαΣαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα ή ρόκα
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για την σαλάτα του Καίσαρα σε γιορτινή εκδοχή ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους στους 180°C.
  2. Απλώνουμε τους κύβους κολοκύθας σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κάστανα για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Σε φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τα φύλλα μυρωδικών.
  6. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα κάστανα, το τυρί, το ρόδι, το αλλαντικό και τα φουντούκια και ανακατεύουμε.

Σάλτσα

  1. Προχωράμε στην σάλτσα και χτυπάμε στον πολυκόφτη τους κρόκους, τις αντζούγιες, τη μουστάρδα και το ξίδι μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε τη λειτουργία της συσκευής, προσθέτουμε σε αργή ροή το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αφράτη και πυκνόρρευστη σάλτσα, σαν μαγιονέζα.
  3. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό, το τυρί και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών