7' προετοιμασία
8' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα, κόβουμε το κοτόπουλου σε μέτριους κύβους.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να γίνει. Το αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος.
  3. Λαδώνουμε με 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο τους κύβους ψωμιού και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνουν τραγανοί οι κύβοι. Βγάζουμε σε ένα σκεύος.
  4. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τις αντζούγιες.
  5. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξινόγαλο, τη μουστάρδα, το πεκορίνο και το χυμό λεμονιού.
  6. Τα αδειάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη λαχανίδα (kale) ή την ρόκα και ανακατεύουμε.
  7. Σκορπίζουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε τη σαλάτα του Καίσαρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών