25'
προετοιμασία
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα γλιστρίδα με ντρέσινγκ γιαουρτιού, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες.
- Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τη γλιστρίδα και αφήνουμε μόνο τα φύλλα και τις τρυφερές κορφές.
- Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τη γλιστρίδα, τις ντομάτες και τις ελιές.
Ντρέσινγκ
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι τα υλικά, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.